MEDIApuls

Agencija Ipsos Puls početkom 2004. godine pokrenula je projekt MEDIApuls kojim istražujemo konzumaciju medija (čitanost tiskovina, slušanost radio postaja, posjećenost web stranica) i pratimo oglašavanje u hrvatskim medijima. Tijekom proteklih godina MEDIApuls je postao standard na tržištu i koriste ga gotovo sve relevantne marketinške agencije i mediji u Hrvatskoj.
 

Projekt se sastoji od:
Praćenja oglašavanja u medijima (AdEx)
Istraživanja konzumacije medija

 
 
 

AdEx podaci obuhvaćaju sljedeće tipove medija:
TV (samo za klijente AGB Nielsen Media Research)
Print
Outdoor
Web
Radio

 
 

Istraživanje konzumacije medija obuhvaća sljedeće vrste podataka:
Čitanost tiskovina
Slušanost radio postaja
Korištenje Interneta i posjećenost web medija
Posjećenost kino predstava

 
Istraživanje se provodi svakodnevno, na uzorku 135 ispitanika dnevno. Metoda je CATI (30% anketa obavlja se preko mobilnih mreža), na nacionalno reprezentativnom uzorku. Uzorak je četverostruko stratificiran (po spolu, dobnoj skupini, županiji i stupnju obrazovanja). Uzorak pruža mogućnost detaljnog segmentiranja i kreiranja ciljnih skupina za koje će se izračunavati podaci kroz set standardnih socio-demografskih varijabli te varijabli o konzumaciji medija. Kvotiranje uzorka po županijama je prilagođeno tako da se osigura povećana pouzdanost uzorka za manje županije (minimalno 500 ispitanika po županiji kvartalno)
MEDIApuls je niz godina tržišni standard za podatke o konzumaciji medija i potrošnji na oglašavanje u ne-televizijskim medijima.
Kontakt: Ante Šalinović @:ante.salinovic@ipsos.com / Dean Mikec @:dean.mikec@ipsos.com

AttachmentSize
Ipsos Puls - MEDIApuls_SHORT_v1.pdf334.48 KB